Tjänster

Tjänster

decorative
Tjänster

Tjänster

BÄSTA SERVICEN I VÄST

Är det inte glädjande att närtjänsterna inte är långt borta? Nya Lippulaiva har så gott som allt och mer! För småttingar finns det privata daghemmet Pilke. I Lippulaiva finns även hälso- och sjukvårdstjänster för alla och Elixias stora motionscenter. Esbovikens nya regionbibliotek har planerats speciellt för Esboviksbor. I anslutning till biblioteket finns också Esbo stads ärendehantering. Lätt att komma till, smidigt att besöka och alltid trevligt att återvända till.

Message banner icon NJUT AV VARDAGEN

Det finns svepskäl och ekoskäl.

LÄS MERA

Lippulaivas butiker består såväl av gamla bekanta som av helt nya grejer.

LÄS MERA

title

ESBOVIKENS REGIONBIBLIOTEK

Vill du försjunka i en deckare, fantasy eller en fackbok i dag? Esbovikens nya regionbibliotek har planerats speciellt för Esboviksbor. Det splitternya och unika regionbiblioteket har planerats särskilt för barnfamiljers behov och upptar ca 3 000 kvadratmeter på tredje våningen i stadscentret. Biblioteket har en omfattande barn- och ungdomsavdelning, en köksverkstad och ett multifunktionsrum för olika evenemang för 200 personer. I anslutning till biblioteket finns också Esbo stads ärendehantering och ett alldeles eget gårdsområde.

Esbovikens Esbo-info ligger bredvid biblioteket. 

Läs mer om Esbovikens regionbibliotek

title

DAGHEMMET PILKE

På agendan står ändlös lek, bubblande fniss och ljuva tupplurar. Daghemmet Pilke i Esboviken är ett engelsktalande daghem med varm stämning där ditt barn får lära sig språkkunskaper och upprätthålla dem. Daghemmet följer de finska grunderna för planen för småbarnspedagogik på engelska. Det centrala läget ger möjligheter att utforska närmiljön: dagiset gör ofta utflykter till parker, museer, bibliotek och andra kulturobjekt. Daghemmet Pilke öppnar sina dörrar i augusti 2022.

title

ÅTERVINNING & FLASKRETUR

Återvinning, vilken utmärkt ekologisk orsak att besöka Lippulaiva och en riktig vinn-återvinn-situation! Lippulaiva har två flaskreturpunkter på nivå P1. I anslutning till den andra returpunkten finns också ekopunkten Rinki, där du kan återvinna glas, kartong, energiavfall, metall, kartong, lysrör och batterier.

title

SKÖTRUM

Dags för ett toalettbesök, mellanmål eller amning? I Lippulaivas rymliga skötrum tar du lätt hand om en yngre gäst, oavsett om du behöver amma, värma upp mat, byta blöja eller besöka toaletten. Lippulaivas skötrum finns på våning 2 i stadscentret, nära restaurangerna och med direkt förbindelse till lekplatsen.

title

LEKPLATS

Först leker vi tafatt, sedan kurragömma: på Lippulaivas glada lekplats äventyrar ditt barn lekande lätt alla dagar. Lekplatsens roliga spel tar hänsyn till hållbarhet och det finns exempelvis spel med återvinningstema på lekplatsen. Lippulaivas skötrum finns på våning 2 i stadscentret, nära restaurangerna och med direkt förbindelse till lekplatsen.

title

UTTAGSAUTOMATER

Vill du sätta in eller lyfta stålar, fyrk eller klöver? Lippulaivas uttagsautomater (2 st.) finns på gatuplan nära metroingångarna, mittemot R-Kiosken och nära ingången till K-Supermarket. Vid K-Supermarket finns även Nordeas fakturabetalningsmaskin.

POSTIN PALVELUT

Postin noutopiste sijaitsee K-Supermarketisssa Lippulaivan 1. kerroksessa. Voit myös lähettää etukäteen maksetut paketit HELPOSTI-koodilla.

Pakettipisteen ja Postin pakettiautomaatit sijaitsevat 1. kerroksessa, Subwayn ja Kukkakaaren vieressä. Lisäksi löydät Postin pakettiautomaatit K-Supermarketista. Smartmilen pakettipiste sijaitsee Lidlissä.

Postin kirjelaatikko sijaitsee Espoonlahdenkadun puoleisella sisäänkäynnillä K-Supermarketin päädyssä.

MUUT PALVELUT

Päivittäistavarakauppapalvelut: 
K-Supermarket, Prisma, Lidl, Tokmanni ja Alko.

Prisman ja K-Supermarketin noutopisteet sijaitsevat parkkihallissa.

Tilavan Elixian kuntosalin sekä Terveystalon löydät 3. kerroksesta. 

Meillä on myös ilmainen Wifi.