decorative
Arjen helpottaja apunasi

decorative
Arjen helpottaja apunasi

Arjen helpottaja apunasi

25.7.2024

Helppo tulla, näppärä käydä ja aina kiva palata, jotta sinulle jäisi enemmän aikaa arjesta nautiskeluun.

Kaupunkikeskus Lippulaivassa hoidat kaikki arjen kärpäset yhdellä iskulla. Meiltä löydät kolmesta kerroksesta kätevästi kaiken tarvittavan päivittäisiin ruoka- ja talousostoksiin, vaatetukseen sekä kaikkiin kodin monipuolisiin hankintoihin. Palveluita saat niin terveydestä kuin kauneudesta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Hemmottelevia herkkuhetkiä ja nopeita take away -ratkaisuja tarjoavat useat kahvilat ja ravintolat. 

Ota suunnaksi Lippis – ja tee arjesta helpompaa!



Syksyn tapahtumat


Täydennämme Lippiksen tapahtumakalenteriin lisätietoja syksyn edetessä – pysy kuulolla! 


  • Lomailun lopetus 10.8.

  • Espoo-päivä 31.8.

  • Ekotekopäivä 21.9.

  • Taaperotiistai 1.10.

  • Vanhustenviikon ohjelmaa 8.-9.10.

  • Syysloma 16.–22.10.

  • Nuorten rekrytapahtuma 17.10.

  • Halloween ohjelmaa 26.10.

  • Isänpäivä 10.11.

  • Joulunavaus 23.11.



Työpaikka haussa? – Tule nuorten rekrytointitapahtumaan to 17.10. 

Hei nuori, haluaisitko löytää työpaikan? Saat siihen loistavan mahdollisuuden, kun Espoon kaupunki järjestää Lippulaivassa alle 30-vuotiaille suunnatun rekrytointitapahtuman torstaina 17.10. klo 14–17 Lippulaivan 2. kerroksessa, S-pankin ja Lindexin välissä olevalla aukiolla.

Et tarvitse mukaasi CV:tä, positiivinen asenne riittää! Kurkkaa tapahtumassa mukana olevat työnantajat tapahtumasivulta ja tule mukaan!

Tapahtumassa arvotaan palautteen antaneiden kesken JBL Bluetooth-kaiutin. Arvonta ja palkinnon luovutus tapahtuu paikan päällä tilaisuuden päätyttyä. Arvonnan säännöt nähtävillä tapahtumassa.

Katso lisätiedot klikkaamalla tästä.

 

Keppostellaan glitterillä


Lippulaivan halloweenia vietetään lauantaina 26.10. klo 12–16.

Lippulaivan halloweenissa hurjastellaan huikeiden glittermeikkien ja -tatuointien maailmassa! 

Halusitpa kasvoillesi hämähäkinseitin tai ihan jotain muuta, tule ottamaan karmean koreat glitterkoristelut halloweenin iloksi Glitternistin glitterpisteelle klo 12–16.

Samaan aikaan Lippulaivassa liihottaa Lepakko ja kierii Kurpitsa jakaen hauskoja halloween-ilmapalloja!

 

Nyt bingoillaan ja liikutaan!


Lippulaiva kutsuu kaikki varttuneeseen ikään ehtineet asiakkaansa osallistumaan liikuttavaan ja iloiseen Vanhustenviikon (6.–13.10.2024) ohjelmaan.
Lippulaivassa pyöritetään bingoa tiistaina 8.10. ja laitetaan niveliin liikettä ilmaisilla jumpilla keskiviikkona 9.10.

Tiistaina 8.10. pyöritetään bingoa!

Tervetuloa rakastettuun Lippulaivan bingoon, joka pyörähtää käyntiin kolmesti tiistain aikana. Luvassa on jännittäviä hetkiä onnettaren suosiossa, sillä bingon voittajaa odottaa mukava palkinto!

Bingo pyörii kolmesti tiistaina 8.10. klo 15, 16 ja 17.


Keskiviikkona 9.10. ilmaista jumppaa Elixiassa ja kirjaston yhteislauluhetki!


Tule mukaan ilmaiselle ohjatulle pilates- ja joogatunnille Elixia-kuntokeskukseen Lippiksen 3. kerrokseen! Luvassa on lempeästi liikuttavaa ja virkeästi vetreyttävää liikuntaa, joka sopii loistavasti vanhemmillekin jumppaajille. Jumpat ovat keskiviikkona 9.10. klo 13 ja 15. Jumppiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta ole paikalla ajoissa, sillä mukaan mahtuu 40 ensimmäistä! Psst!! Pääset myös tutustumaan ja treenaamaan Elixian kuntosalille, sillä Elixialla on kyseisenä keskiviikkona avoimet ovet!

Lippulaivan kirjastossa keskviikkona 9.10. klo 17-18 pääse osallistumaan yhteislauluhetkeen, joka on erityisesti vanhoista lauluista syttyville suunnattu tapahtuma. Luvassa on lauluja menneiltä vuosilta, muun muassa kansanlauluja ja tuttuja iskelmiä. 


Kirjaston muut Vanhustenviikon tapahtumat: 

Ma 7.10. klo 13-15
Vanhustenviikon elokuvahetki senioreille

 

To 10.10. klo 12-15
Iloa ja eloa eläkevuosiin -vanhustenviikon tapahtuma

 

To 10.10. klo 13-14.30
Kirjoitusryhmä senioreille

 

Pe 11.10. klo 12-13
Kulttuuriketju - Glims & Gloms Lippulaivan kirjastossa

 

Taaperotiistai 1.10. 

 

 

 

 

Vaunukansan ikioma Taaperotiistai-kiertue saapuu Lippulaivaan tiistaina 1.10. klo 10–14! Taaperotiistai ilahduttaa ja ilostuttaa lapsiperheitä mukaansa tempaavilla leikeillä ja aktiviteeteillä keskuksen 2.kerroksessa, Stadiumin ja Clas Ohlsonin läheisyydessä. 

Pienille veturinkuljettajille on tarjolla runsaasti rakenneltavaa Brio Play leikkialueella. Pomppulinnassa pompitaan vauhdikkaasti, kun taas perheen pienimmille löytyy värikäs puuhapalikka-alue pehmustetulla lattialla – täällä voi turvallisesti rullata, myllätä ja kieriä mielin määrin! Pienet taiteilijat ovat tervetulleita Taaperotiistain piirrustuspisteelle, jossa väritetään eläinhahmot upeaan väriloistoon ja vanhempien kesken arvotaan lahjakortti. 

Tapahtuma-alueelta löytyy myös Taaperokuvaus -piste, jossa voit käydä veloituksetta kuvaamassa lapsesi. 

Tapahtuma on maksuton ja avoinna yleisölle 1.10. klo 10–14. Lämpimästi tervetuloa! 

 

Ekotekopäivä la 21.9.

 

 

Kierrätä, tuo, vie ja vaihda! Lippiksen Ekotekopäivänä tavara vaihtaa omistajaa pikkurahalla tai täysin ilmaiseksi.

Lauantaina 21.9. klo 12–16 Lippulaivassa vietetään hyväntuulista päivää ekotekojen parissa.

Ota kotoasi mukaan turhaksi jääneet ehjät ja puhtaat tavarat ja kierähdä tuomaan ne Tuo ja vie -pisteelle. Tee samalla silmäys, josko löydät itsellesi jotain vastineeksi - etenkin Lippis Kirppiksellä teet varmasti löytöjä! 

 

Tee löytöjä Lippis Kirppiksellä
2. krs Lindexin ja Marimekon edustalla

Second handia ja miksei vintagea myös! On suosittu ekoteko ostaa vaatteet ja tavarat käytettyinä, joten tule ajoissa tutkimaan, mitä Lippiksen asiakkaiden omilta kirppispöydiltä löydätkään! 

Kirppispöytiä löytyy keskuksesta yhteensä 16 kappaletta. Huomioithan, että myyntipaikat ovat jo täytetty ja kirppis palvelee tässä kohtaa ainoastaan secondhandin metsästäjiä. 

 

Tee vaihtokauppoja Tuo ja vie -pisteellä
2. krs Lindexin ja Prisman välissä


Tämä on paikka, jonne voit luovuttaa omia vanhoja tavaroitasi jonkun toisen löydettäväksi! Vastineeksi saatat bongata uuden aarteen itsellesi. Laitetaan tavara kiertämään hyödyllisesti ja hyvällä mielellä!

Tuo ja vie -pisteelle voi tuoda vanhoja ehjiä ja puhtaita tavartoita harrastuspeleistä kirjoihin. 

 

Maista Lippulaivan omaa hunajaa 
2. krs Lindexin ja Prisman välissä

Tule maistamaan Lippulaivan omien pölyttäjäpörriäisten hunajaa maistatuspisteelle!  Vuoden 2022 kesästä alkaen Lippiksen päälaella asustelleet mehiläiset tuottavat vuodessa kymmeniä kiloja hunajaa! Asuttamalla mehiläisiä katollaan Lippulaiva haluaa suojella pölyttäjiä, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä myös meillä Espoonlahden alueella.

 

Myös Minibuffetissa tapahtuu 

Tiesitkö, että Lippulaivan 2.kerroksesta löytyy Minibuffet lastenvaatekirpputori? Ekotekopäivänä 21.9. myymälässä on pientä purtavaa ja juotavaa perheen pienimmille. Aikuiset voivat samalla tutustua Minibuffet täyspalvelukirppiksen tarjontaan ja lunastaa tarjouksen: Holiday Harvest (10€) -myyntipaketti normaalin 2vk sijasta 4 viikkoa Ekotekopäivänä ostettuna!

 

Espoo-päivän ohjelmaa la 31.8.

Lippulaiva on vahvasti mukana Espoo-päivän juhlinnassa lauantaina 31.8. klo 12–16 kokoamalla yhteen paikallisia toimijoita ja asukkaita. Tule sinäkin mukaan Lippiksen espoolaisimpaan menopäivään ja löydä itsellesi kiinnostavimmat jutut ja tutut!

Espoo-päivän Lippulaivajahti kutsuu sinut seikkailuun! Tehtävänäsi on etsiä Lippulaivaan piilotettuja tarroja ja ratkoa niissä olevia Espooseen ja Lippulaivaan liittyviä kysymyksiä. Onnistuneesta jahdista suoriutuneille 200 ensimmäiselle on luvassa palkinnoksi hauska väritettävä narureppu, jonka voi värittää omilla lempiväreillä Lippulaivajahdin värityspisteellä!


Espoo-päivän ohjelma Lippiksessä 31.8.:

Lippulaivajahti klo 12-16
2. krs Stadiumin vieressä

Kierrä keskusta, vastaa Espoo & Lippulaiva -teemaisiin kysymyksiin ja voita väritettävä narureppu. 


Lippulaivajahdin narurepun värityspiste klo 12-16
2. krs Stadiumin vieressä 
Lippulaivajahdista voitettujen narureppujen värityspiste. Tervetuloa värittämään hauska reppu omilla lempiväreilläsi! 

Bounce Espoon esitykset ja cheerkokeilua asiakkaille klo 12,13,14 ja 15  
2.krs Prisman ja Lindexin välissä  
Bounce Espoon cheerleadingin stunttiryhmän akrobatiaesityksiä sekä cheerkokeilua asiakkaille.

Partiolaiset esittäytyvät 
Solmutori   
Partiolaiset esittelevät toimintaansa Solmutorilla kera kahvitarjoilun. 



Myös Lippiksen kirjastossa tapahtuu 30.-31.8.:

Espoon työväenopisto tavattavissa 
Pe 30.8. klo 11.30-17.30

Tervetuloa tapaamaan Espoon työväenopiston opettajia ja muuta henkilöstöä Espoo-päivänä Lippulaivan kirjastoon. Tutustu kurssitarjontaan ja ehdota unelmakurssiasi tai kerro, mitä haluaisit oppia. Kursseilta voi löytyy uuden lempiharrastuksen tai oppia uusia taitoja. 


Awaken through improvisation -esitys
Pe 30.8. klo 18-19 
Esitys on interaktiivinen musiikkimatka lapsille, mikä perustuu instrumentaaliseen improvisaatioon ja monikielisyyteen. Esityksessä huilisti Livia Schweizer ja kitarasti Yunjia Liu käyvät vuoropuhelua sekä keskenään että yleisön kanssa. Tämä dialogi tapahtuu vapaan improvisaation keinoin, ja se johdattaa niin esiintyjät kuin yleisönkin itsensä etsimiseen, uteliaisuuden ja aktiivisen kuuntelun maailmaan äänen, värien ja liikkeen avulla.  

Kätesi on kirja -perhetapahtuma  
La 31.8. klo 13-14.30  
Tiedätkö kuinka upeita kätemme ovat? Miten kätemme voivat olla avuksi taiteessa, kommunikaatiossa tai jokapäiväisessä elämässä? Tule mukaan kirjastoon leikkimään sanoilla ja liikkeillä, piirtämään ja askartelemaan!   

 



Paluu arkeen


Kesän ollessa auttamatta ohi on vain kerta kaikkiaan palattava takaisin tositoimiin! On kammattava hiukset, suoristettava paita ja pakattava reppu tulevan syksyn koitoksiin. Tämä ryhtiliike on mukava tehdä yhdessä Lippulaivan letkeissä lomailun lopettajaisissa.

Lomailun lopettajaiset lauantaina 10.8. klo 12–16

Karvinen Meet&Greet klo 12, 13, 14 ja 15, kesto n. 20 m.
2. krs Stadiumin vieressä

Tapaa kaikkien aikojen katti, laiskotteleva kotikissa Karvinen, jolle arkeen palaaminen on arvatenkin vaikeaa! 


Rakennuspalikkapiste klo 12–16
2. krs Lindexin ja Prisman välissä
Rakenna hauskoja kekoja jättirakennuspalikoilla - ja saatat rakennellessasi tutustua uusiin kavereihin syksyn alkajaisiksi!

CircusSimonin katusirkusesitys klo 13 ja 15 
Solmutorilla tai sateen sattuessa 1. kerroksessa Prisman edessä 
CircusSimon potkaisee käyntiin näyttävän sirkusteatteriesityksen ”We are the champions”, esiintyjänä Simon Llewellyn. Esitys on tasapainoinen sekoitus korkeatasoisia koreografioituja sirkusnumeroita, jalkapallojongleerausta, sopivan osallistavia yleisön lämmittelyitä ja hilpeitä tanssiliikkeitä.





Liikkeet


Kiinnostava, inspiroiva ja paikallisuudella höystetty lähes 100 liikkeen valikoimamme kutsuu tapaamaan, halaamaan sekä latautumaan tuttujen kesken – eli viettämään vapaa-aikaa oikein ajan kanssa. Toisaalta, kun tarpeen, olemme myös näppärä, helppo ja nopea kohde hoitaa pikaiset ruokaostokset matkan varrella, lainata parhaat iltasadut tai hölkätä juoksumatolla.

Tutustu liikkeisiin


Kahvilat ja ravintolat

Lippulaivan 20 leppoisaa perheravintolaa, kotoisaa kahvilaa, iloista pubia, smoothia mehubaaria ja ripsakkaa take awayta tarjoavat melkoisen kattauksen kielen mennessään vievän ruuan ystäville. Pikaisempi ateriointi hoituu näpsäkästi katutason KOGGI-ravintolamaailmassa ja 2. kerroksessa nautiskellaan ja seurustellaan pidempikin tovi.

Tutustu kahviloihin ja ravintoloihin



Ruokakaupat

Mitä tulee ruokakauppoihin, parempaa saa hakea kaukaa. Lippulaivasta löytyvät nimittäin erinomaiset päivittäis­tavara­kaupan palvelut. On kolme täyden palvelun päivittäis­tavara­kauppaa: K-Supermarket, Prisma ja Lidl. Sekä täsmähankintojen Tokmanni ja Alko.