decorative
Kaislikossa suhisee, katolla surisee

decorative
Kaislikossa suhisee, katolla surisee

Kaislikossa suhisee, katolla surisee

12.6.2022

Mehiläiset ovat muuttaneet Lippulaivan katolle. Mehiläisten oma vip-kattoterassi on siis virallisesti avattu! Ympärivuotisia asukkaita kattoterassilla on kahden pesällisen verran.

Yhteensä Lippulaivan katolla asustaa alkukesästä 40 000 ja loppukesästä jopa 160 000 mehiläistä. Osa mehiläisten valmistamasta hunajasta lahjoitetaan Lippiksen kahviloille ja ravintoloille, jolloin myös asiakkaamme pääsevät herkuttelemaan Lippiksen ikiomalla hunajalla!Pörriäiset saapuivat Lippikseen espoolaiselta tarhaajapariskunnalta hunajatarha Jyrkänpesältä. 


Mehiläiset keräävät kukista mettä ja siitepölyä noin kahden kilometrin säteellä pesästä eli voit törmätä näihin kesäkavereihin Lippulaivan lähiympäristössä! Espoonlahdessa mehiläisiä odottavatkin monipuoliset tarjoilut: on Sammalkallion metsää, puistoja, puukujia, istutuksia, palsta-alueita ja kotipuutarhojen hedelmäpuita, marjapensaita ja joutomaiden kasveja. Nämä tarjoavat mehiläisille ravintoa varhaisesta keväästä aina pimeneviin syysiltoihin ennen talvehtimista. Kukkien meden maistelun lisäksi mehiläisiä voi nähdä myös juomassa vettä sekä keräämässä puiden ja pensaiden silmuilta aineksia propolikseen eli mehiläisten omaan yleislääkkeeseen. 


Mehiläiset ovat rauhanomaisia otuksia, jotka eivät lentoretkillään ole kiinnostuneita ihmisistä tai eläimistä, vaan keskittyvät omiin puuhiinsa. Tarhamehiläinen menehtyy pistäessään, minkä vuoksi se ei tätä helposti tee.. Jos siis näet tarhamehiläisen, voit huoleti seurata sen iloisia touhuja lähempääkin!

 

ihmiset-pitelemässä-mehiläispesää