decorative
Unicefin pop up -tila - pysähdy leikkimään

decorative
Unicefin pop up -tila - pysähdy leikkimään

Unicefin pop up -tila - pysähdy leikkimään

6.5.2022

UNICEF on avannut kauppakeskus Lippulaivaan uuden pop-up-tilan 2.kerrokseen, jossa kävijöillä on mahdollisuus tutustua tarkemmin maailman vaikutusvaltaisimman lastenjärjestön toimintaan.

UNICEF Blue dot Lippulaiva on tarkoitettu levähdyspaikaksi kiireen keskellä. Tilasta löytyy mukavia paikkoja istuskeluun, kahvia sekä hauskoilla tarvikkeilla varustettu leikkipiste, joka tarjoaa lapsille ja lapsiperheille mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi leikin äärelle.

Blue dot -tilassa on esillä myös UNICEFin tekemästä työstä kertova näyttely. Kävijät voivat tulla paikalle Blue dotiin viettämään aikaa ja viihtymään tai halutessaan tapaamaan UNICEFin työntekijöitä ja kuulemaan järjestön vaikuttavasta työstä lapsen oikeuksien edistäjänä kaikkialla maailmassa.

Viikonloppuisin Blue dot Lippulaivassa vierailee myös UNICEFin vapaaehtoistyöntekijöitä sekä hyvän tahdon lähettiläitä, jotka järjestävät lapsille erilaista ohjelmaa esimerkiksi satuhetkien merkeissä. Blue dotiin on vapaa pääsy, minkä ansiosta sinne on helppo piipahtaa hetkeksi vaikkapa kauppareissun yhteydessä.

Lippulaivan tilaan on otettu vaikutteita UNICEFin Blue Dot -hätäapukeskuksista, joita on avattu Ukrainaan ja sen naapurimaihin pakolaisreittien varrelle auttamaan pakenevia lapsia ja perheitä. Näissä keskuksissa tarjotaan kriisiapua, tietoa ja turvallinen paikka pysähtyä. Kriisialueen keskukset ovat olleet inspiraationa Lippulaivan pisteelle, jossa myös jaetaan tietoa ja tarjotaan tila pienelle lepohetkelle.

 

UNICEF auttaa kaikkialla maailmassa

UNICEF on YK:n lastenjärjestö, joka tekee pitkäjänteistä työtä kaikkialla maailmassa heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kansallisuudesta, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta riippumatta – myös kaikkein vaikeimmin saavutettavissa olevissa paikoissa.

Järjestön työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka tärkein tavoite on perusoikeuksien – terveyden, koulutuksen, tasa-arvon ja turvan – takaaminen kaikille lapsille.

Suomen UNICEFin tehtävänä on kerätä varoja UNICEFin kehitysohjelmiin ja hätäapuun sekä tehdä monipuolista vaikuttamis- ja tiedotustyötä lapsen oikeuksien puolesta Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää: www.unicef.fi